Umesto sa mnom, novac je brojao sa majkom – bilo je normalno da ga ostavim

Ova mlada devojka iz Beograda, koja je ostala trudna sa svojim dečkom, odlučila je da se venča, a onda je usledio njen ne baš savršen bračni život. Ovo je priznanje Nine A.:

„Moje venčanje sa (bivšim) suprugom počelo je da gubi kompas od samog početka, još od organizacije samog venčanja. Nismo se slagali ni oko čega, od mesta gde ćemo da pravimo slavlje…od restorana za 30 gostiju, među kojima će biti naše porodice, kumovi i bliski prijatelji, došli smo do sale za 150 ljudi!

Lokacija Ada Ciganlija, u blizini crkve, u blizini većine gostiju iz Beograda. Počeću od dogovora između mene i mog supruga da smo se dogovorili da gosti donesu novac u koverti, koliko mogu, da koverat ubace u kutiju koja je bila ispred našeg stola. Za celokupnu pricu pogledajte slicicu ispod.

Kod nas je običaj da kuma sedi pored neveste, a kum pored mladoženje. Venčanje je bilo na samom početku, čekali smo matičara. U međuvremenu, moj muž mi kaže da će njegov brat i njegova devojka sedeti za našim stolom, a ta bratova devojka je zapravo bivša devojka mog supruga. Pa gde svi oni da stanu za istim stolom? Ali ok, nisam želela da pravim scenu i složila sam se.

Dakle, kum i bivša u centru, i ja, koja sam nevesta, na kraju! Devojka njegovog brata obučena je u belo, a svi znamo da bi samo mlada trebalo da bude u belom, kako bezukusno. Bila sam tada u 4. mesecu trudnoće. Kada se slavlje privodilo kraju, stajala sam tamo i ispraćala goste trudna, a moj muž je otišao u toalet I nije se vratio. Krenula sam da ga potražim i kada sam videla da sedi za jednim stolom i broji novac, nije mi bilo dobro.

Kad sam pogledala u sto imala sam šta da vidim – koverte su pocepane, tu su dve žene, od kojih je jedna bila menadžerka restorana, a druga moja svekrva koja broji novac! Svekrva broji novac koji smo dobili kao poklon na venčanju!

Pa na šta to liči?! Gledam ga i mislim, hajde, pijan je, ne zna šta radi jer je pio. Ubrzo sam prišla stolu svog muža i svekrve, a menadžerka mi je rekla: „U redu je, hvala vam.“ Za celokupnu pricu pogledajte slicicu ispod.

Pitam ženu šta nije u redu? Kaže da je sve u redu i da su troškovi restorana plaćeni. (Samo 500 evra je dato unapred pre venčanja, ostatak uplate trebalo je da bude posle venčanja. Naravno, ja nisam znala za taj dogovor).

Pitam kako ste platili venčanje, kaže mi – pa sa novcem od venčanja. Novac od venčanja, poklone od gostiju, mladoženja broji sa majkom! Gde i kada ste čuli ovako nešto?!

Samo sam užasno promrmljala: „Ne mogu da verujem“, okrenula sam se i otišla na drugu stranu hodnika sa svojom prijateljicom. Konobarima je svekrva rekla da joj spakuju ostatak svadbene torte da bi je ponela kući. Opet sam bila zapanjena, uzela je sve što je mogla.

Plakala sam prve bračne noći i znala sam da sam tog dana upoznala svog muža u pravom svetlu. Da sam to znala pre venčanja, nikada se ne bih udala za njega. Gluma je čudo, ljudi moji, ali maske uvek padnu!

Koliko smo novca tada dobili, nikada nisam saznala! Problemi u braku počeli su od prvog dana nakon venčanja. Suprug me je ostavljao samu kod kuće, odlazio je kod majke i kod prijatelja. Mentalno sam se svakodnevno srozavala sve više i više.

Međutim, to nije sve. Najgore je postalo kad sam se porodila. Stalno je prigovarao kako nema dovoljno vremena za sebe, kako sam ja naporna, a beba nepodnošljiva jer stalno place. Nije želeo život kao u kavezu… Izlazio je i vraćao se kasno u noć, a ja sam bila sama sa malom bebom. Jednom je preterao i izbacio nas sa sinom iz stana od 30 kvadrata, u kojem smo živeli kao podstanari. Prijavila sam ga policiji i te noći.

Dok ovo pišem, vratila sam se u to vreme i zaista sam postala opet uznemirena, ali dobro je da svi čuju, tako da mlade devojke ne žure i ne prave iste greške.

Istina je da nije sve u novcu, ali računi se ne plaćaju s ljubavlju. I nije normalno da 30-godišnjak sluša majku šta mu govori i uvek beži majci?! Moja priča je takva – udala sam se iz ljubavi i sve je bilo uzalud .. I danas sam samohrana majka koja i dalje ne može da shvati kako nije na vreme videla pravo lice svog bivšeg supruga. Sada čekam konačnu odluku za razvod od suda.