Turski simiti: Odlicno tursko pecivo

Sastojci

1 casa = 250 ml,3 case brasno,1 kasicica soli,1 pak. suvi kvasac ili 20gr. svezi,1/3 case ulje,1 casa voda,4 kasike molasses ( melasa ) pomesana sa pola case voda,susam.

Priprema

1.U duboku posudu stavite brasno, napravite u sredini udubljenje i dodajte kvasac, sol i ulje i polako dodavajuci vodu zamesite testo.Ako koristite svezi kvasac, treba da se rastvori sa malo vode ( od kolicine potrebne za recept) i prstohvat secera i da se ostavi da nadodje.2.Ostavite testo da odmara jedan sat.Kad je naraslo, malo ga razmesite na pobrasnjeni stol i podelite na 6 jednakva dela.

Od svakog dela napravite lopticu i onda zarolajte je u tanak valjak. Uhvatite krajeve ( savijeno na pola, dobivate dva valjaka ) i sa obe strane okretajte u suprotnom pravcu. Znaci taj kraj koji drzite desnom rukom okretajte na desno a levom rukom, na levo. Uhvatite krajeve, pritisnite ih da se zalepe.(da se dobije oblik vencica) i malo prstima zarolajte samo tamo gde se krajevi spajaju.

3.U duboki tanjir stavimo mesavinu melase i vode a u drugi tanjir susam.Umocite simite prvo u melase pa u susam i stavljajte ih u pleh oblozen sa pek papirom.Ostavite da odmaraju jedan sat.4.Zagrejte pecnicu na 220c i pecite simite 25 minuta.Ja sam pekla na 210c za 20 minuta, 220c kod mene bi bilo prejako.

Izvor:http://www.bestkitchen07.info/

The post Turski simiti: Odlicno tursko pecivo appeared first on Balkan Plus.