Svi pričaju o ovom triku za čišćenje kauča, a evo i zašto!

Ljudi danas žele što manje vremena provoditi u čišćenju kuće, ali žele da njihov dom bude čist i svježe mirisan. Zbog toga su popularni video klipovi na društvenim mrežama koji se bave čišćenjem. Ovaj trend je postao toliko popularan da se razvija nova vrsta influencera – “klinfluenseri”, a najbolji trikovi se prenose virtuelnim dijeljenjem. Jedna od najpopularnijih ideja je čišćenje ugaone garniture u dnevnoj sobi.

Ugaona garnitura je često najkorišteniji komad namještaja u kući, pa ne čudi što se nakupi puno mrvice, prašine i mrlja od hrane. Zato je prijedlog za čišćenje pomoću poklopca postao toliko popularan. Prvo, ugaonu garnituru treba dobro usisati, a zatim pripremiti rastvor za čišćenje.

@kate_cleanhome Best way to clean your sofa ✨ it really works 😍 #clean #cleaning #cleantok #sofacleaning #cleaninghacks #cleaningtips #learnontiktok #fyp #cleaningtiktok #sahm #deepcleaning #homeedition #tidepods #sofaclean #cleanwithme ♬ Running Up That Hill (A Deal With God) – Kate Bush

Dovoljna je jedna kapsula deterdženta za pranje sudova, koju treba rastvoriti u toploj vodi. Potrebna vam je krpa od mikrofibera, dovoljno velika da se može zategnuti preko poklopca. Ručke krpe se vežu ispod ručke poklopca kako bi se dobila napeta tkanina koja se lako manipulira. Prste zavucite u ručku poklopca, a donjom stranom preko koje je razapeta krpa zahvatite penu i njome trljajte mebl štof.

Povlačite poklopac ravnomjernim pokretima, uvijek u istom smjeru. Povremeno uzimajte novu količinu pene i ponavljajte postupak. Ako se površina krpe isprlja, dobro ju je isprati u sapunici i nastaviti s čišćenjem.