Šta vaš datum rođenja otkriva o vama: Tajna koju otkriva poslednja cifra

Ovisno o godini rođenja, kineski kalendar može otkriti različite osobine osobe poput njezina karaktera, životnih vrijednosti i očekivanja od sebe.

Ako je neko rođen u godini koja završava na 0 ili 1, bit će mu važni sloboda i fleksibilnost, a cilj je postaviti visoke standarde u poslu. Iako obožavaju luksuz i visoku poziciju, nisu vješti u muško-ženskim odnosima.

Ako je neko rođen u godini koja završava na 2 ili 3, kreativan je, emotivan i empatičan te želi da svijet bude u miru i skladu. Kod emocionalnih odnosa, bit će podložna, a ne dominantna strana i rijetko će se odlučiti na osvajanje osobe koja joj se sviđa.

Ako je neko rođen u godini koja završava na 4 ili 5, cijenit će znanje, napredak i trud te će biti dobar menadžer. Njihova jedina mana je što ne žele biti u prvom planu, što se ljudi oko njih često koriste.

Ako je neko rođen u godini koja završava sa 6 ili 7, bit će impulzivan, brzoplet i verbalno agresivan. Vole visoke pozicije na poslu, ali se brzo ljute i nestrpljivi su. Očekivat će previše u ljubavi te će se upustiti u vezu s prvom osobom koju upoznaju nakon razočaranja što se “princ na bijelom konju” ili “princeza na zrnu graška” nikada ne pojave.

Ako je neko rođen u godini koja završava na 8 ili 9

Prirođena vam je strpljivost i mudrost, te pažljivo razmatrate moguće posljedice prije nego što donesete odluku. Budući da ne djelujete nepromišljeno, mnogima ste izvanredan savjetnik čije se mišljenje cijeni. Vaša mudrost pomaže drugima da otkriju svoje unutarnje biće i rastu kao osobe.

Jasno znate što želite u svojoj karijeri i spremni ste uložiti trud kako biste postigli svoje ciljeve. Ne dopuštate emocijama da vas kontroliraju u poslovnom okruženju.

Vaš najveći strah je da će vas prevladati izdaja i prevare u odnosima. Bojite se promjena u ljubavnom životu i ako budete prevareni ili napušteni, potrebno je puno vremena da biste se otvorili novoj osobi koja želi osvojiti vaše srce.