OVO ĆE VAM OTVORITI OČI: 19 mitova i tajni koje su otkrili zaposlenici popularnih lanaca brze hrane

Brza hrana je obično jednostavno i gotovo uvijek ukusno rješenje za dane kada nam se ne da kuhati, ili samo počastiti se. Iza svake narudžbe stoje zaposlenici koji su samo svojim iskustvom otkrili trikove i tajne najpoznatijih lanaca, a sada ih dijele s ostalima.

Imate li neku anegdotu koja se dogodila u fast foodu?

Foto: Reddit

-Istina je da zaposlenici imaju besplatnu hranu, ali samo unutar restorana. Ako žele nešto uzeti, moraju to platiti kao i ostala klijentela.
-Bezalkoholno piće ima drugačiji okus u McDonald’su. Voditelj poslovnice otkrio je da je razina sirupa u bezalkoholnom piću povećana kako bi se okus zadržao i kada se led otopi.

-Unatoč mitu, u mala, srednja i velika pakiranja čipsa ne stane ista količina. Razlika između jednih i drugih doista postoji, a neki su se zaposlenici zadužili to dokazati.
-Pecivo za hamburger se ne peče u tosteru ili na roštilju, već prolazi kroz vertikalni stroj gdje se kriške stavljaju u sredinu nekih tanjura i za nekoliko sekundi izlaze pečene odozdo.

@knowthisispatrick Reply to @badboii_iilol the almighty cheeseburger. What else? #fyp #mcdonalds #burger #food #grillmaster ♬ I Gotta Feeling – The Black Eyed Peas

-Napravite tipičan cheeseburger.

-Svi strojevi cvrkutaju kako bi obavijestili zaposlenike kada su proizvodi spremni ili ako postoji problem koji zahtijeva pozornost. Zbog toga se cijelo vrijeme čuju zvučni signali.
-McFlurryjeva lopatica koja izgleda kao beskorisna slamka zapravo je dizajnirana da savršeno udari u poseban stroj koji je okreće za miješanje sladoleda.
-Uobičajeno je da aparati za sladoled ne rade u objektima brze hrane. Ne zato što ih zaposlenici ne žele ponuditi, nego što unatoč pravilnom čišćenju strojevi imaju sitne dijelove koji se lome, a zaposlenici nisu obučeni za njihov popravak.
-Velik dio hrane koju lanci poslužuju samo je podgrijan, a ne svježe pripremljen. Zato je u kuhinjama uobičajeno vidjeti velike kante smrznute hrane. Unatoč tome, svaka franšiza može imati vlastiti način rada. Još uvijek postoji nekoliko trgovina koje rade, primjerice, svježe kiflice od nule.

Foto: Reddit

-Drugi uobičajeni mit je da se strojevi ne čiste često. Ali zapravo je dio politike mjesta da se svaki dan nakon zatvaranja očiste svi strojevi u kojima se priprema hrana.
-Iako je većina hrane zamrznuta, povrće je obično svježe. Novo povrće svakodnevno se pere i reže. Osim toga, imaju posebne rezače i ne rade to nožem ručno, tako da je posao puno brži.
-Za posluživanje dodataka na burgerima lanci koriste posude koje se zbog svoje veličine mogu činiti nepraktičnima. Ali u stvarnosti, ovi su spremnici dizajnirani da ispuste točnu količinu preljeva kako bi osigurali da uvijek ima isti okus bez obzira koju trgovinu posjetite.
-Soda aparati su spojeni crijevima na neke kutije koje se nalaze u kuhinji u kojima se nalaze vrećice s različitim okusima. Kad ponestane arome, moraju promijeniti cijelu kutiju, što je obično malo teško, jer su dosta teške.

-U mnogim su ustanovama zasloni na blagajnama povezani s drugim zaslonima u kuhinji. Tako druga područja mogu vidjeti koja se narudžba traži u tom trenutku i početi je pripremati. Zato narudžbe obično odlaze tako brzo.
-Zaposlenici mogu čuti apsolutno sve što se događa u vašem automobilu od trenutka kada uđete u drive-thru, čak i ako vas još nisu pozdravili.
-Kada pogriješite u narudžbi ili se predomislite, prema politici, morat će vam napraviti potpuno novi proizvod. Ne mogu predati nekom drugom ono što su već napravili, a čak i ako to ne spomenu, trošak će vjerojatno pasti na teret zaposlenika.
Zaposlenici često kreiraju vlastite recepte sa sastojcima dostupnim na jelovniku. Na primjer, neki mladi ljudi napravili su improvizirane churrose s komadićima peciva za hamburger koji su prošli kroz fritezu i posuli šećerom u prahu.

@maellepoulin 11/10 mcdeez churros #mcdonalds #foodhack #mcdonaldshacks #foodtok #fyp #foryou #vibes ♬ gangnam style – 🎧

-Tvrtke također brinu o dobrom postupanju s kupcima; U nekim franšizama svaki dan motiviraju zaposlenike da učine dobro djelo i daju popust ili nešto poklanjaju.ili dodatno ako vide da netko ima loš dan.

tajne brze hrane
Foto: Reddit

-Kada postoji dugačak red i mušteriji treba predugo da pronađe novčanik i plati, u nekim slučajevima zaposlenici iskoriste svoje “dobro djelo dana” da požure u redu i odluče kupcu dati besplatnu hranu kako bi se kretali do sljedećeg restorana.

-Iako mnogi ne znaju, ako ne želite piće prilikom naručivanja kombinacije, na nekoliko mjesta postoji mogućnost zamjene proizvoda za neki drugi prilog, poput krumpira. Ne bojte se pitati osoblje.