OTROV KOJI PIJEMO SVAKODNEVNO: Najsmrtonosniji Napitak Na Svijetu, Uništava Zdravlje Za Samo 60 Minuta!

Niste ni svjesni kakvu štetu nanosite vašem organizmu. Nije ni čudno što sve više ljudi obolijeva od dijabetesa, raka i ostalih bolesti.

Nažalost, većina osoba pije gazirana i razna obojena pića. Većina ne može zamisliti dan bez tih pića.

Razmislite malo, ta pića toliko su jaka da su u stanju da potpuno očistiti WC-školjku. Šta li onda tek radi vašim organima, posebno bubrezima i jetri? Uništava ih, eto šta im radi!

Ovo je detaljan opis procesa koji se događaju u tijelu nakon što popijete gazirano piće, te objašnjenje na koji način sastojci utječu na pojedine funkcije u tijelu.

U prvih 10 minuta

Deset žlica šećera (koliko se nalazi u jednoj limenci od 0,33), što je sto posto od preporučenog dnevnog unosa, kola tijelom. Umjesto da povraćate od ekstremne slatkoće (što bi se najvjerojatnije dogodilo da natašte pojedete 10 žlica šećera), zbog utjecaja fosforne kiseline, uneseni sadržaj uspijevate zadržati u sustavu.

Nakon 20 minuta

Razine šećera u krvi rastu, pa jetra sav šećer koji prima pretvara u masnoće. Imajući na umu da ste upravo unijeli pregršt šećera, jetra ima jako puno posla.

Nakon 40 minuta

Tijelo je do sada već apsorbiralo kofein. Zjenice se šire, a krvni tlak se diže. Jetra na ovo reagira tako da u krvotok otpušta još više šećera.

Nakon 45 minuta

Proizvodnja dopamina u tijelu se višestruko povećala, što stimulira centar za zadovoljstvo u mozgu. Većina droga funkcioniraju na identičan način.

Nakon 60 minuta

Fosforna kiselina veže kalcij, magnezij i cink u donjem dijelu crijeva, pružajući daljnji poticaj u metabolizmu. Ovo potpomažu velike doze šećera i umjetnih zaslađivača, koji također povećava urinarno izlučivanje kalcija.

Diuretski učinci kofeina stupaju na snagu, pa osjećate potrebu za odlaskom na toalet. Sada je posve sigurno da ćete iz tijela izbaciti povezani kalcij, magnezij i cink, koji su bili na na putu do vaših kostiju, baš kao i natrij, elektroliti i voda.

Kako se ‘zabava’ polako privodi kraju, počinjete osjećati pad šećera, a kao rezultat toga možete postati živčani i nervozni. Do sada ste već, doslovce, popiškili svu vodu koja se nalazila u gaziranom piću, ali ne prije nego ju je vaše tijelo obogatilo važnim nutrijentima koje bi inače iskoristilo za proces hidratacije tijela, gradnju snažnijih kostiju i zubi. Ovako je sve otišlo u kanalizaciju.