OGULITE KROMPIR I STAVITE U CIPELE: Neobična metoda u trenu rješava bolni problem

Baš je neugodno kada kupite nove cipele i kada dođete kući saznate da su vam zapravo tijesne.

U trgovini ste mislili da su vam taan, ali kad ih počnete nositi, prsti na nogama i pete počnu vam se buniti.

Na svu sreću postoji rješenje.

Cipele možete raširiti pomoću krompira. Evo kako.

Foto: Pixabay

Nažalost, to se često događa. U trgovini mislite da vam cipele dobro pristaju, ali kad dođete kući i počnete ih nositi, počnu vas stiskati. Iako vam je prodavač samouvjereno rekao da će se sigurno malo rastegnuti s vremenom.

Neki ljudi odluče staviti mokre novine u cipele, ali to ne funkcionira uvijek. Krompir je, naravno, mnogo čvršći i nikad se neće ulubiti kad je cipela jako tijesna.

Foto: Pexels

Uradite to na ovaj način:

Uzmite dva krompira koja vam taman stanu u cipelu. Ova tehnika je namijenjena rastezanju prednjeg dijela cipele kako bi prstima bilo više prostora. Krompir ogulite i svaki zamotajte u papirnati ubrus ili komad novina.

Krompir gurnite u cipele i ostavite tako preko noći. Tijekom noći krompir će se osušiti i rastegnuti cipele. Osim što rasteže cipele, krompir može upiti i neugodne mirise iz obuće.

Ova tehnika posebno dobro funkcionira s kožnim cipelama. Ako imate cipele izrađene od tkanine, to bi moglo biti malo teže. S cipelama od tkanine, miris i vlaga iz krompira također se mogu upiti u tkaninu, što nije ono što želite.

 

The post OGULITE KROMPIR I STAVITE U CIPELE: Neobična metoda u trenu rješava bolni problem appeared first on .