O TROJKAMA IZ SRBIJE PRIČAO CIJELI REGION, A EVO KAKO DANAS IZGLEDAJU: Žive kao podstanari, A NE SKIDAJU OSMIJEH S LICA

O Valentini, Andrijani i Marijani, trojkama iz Smedereva, pisala je “Blic žena” prije nekoliko godina i tako javnost upoznala sa predivnom pričom. Djevojčice danas imaju sedam godina, idu u prvi razred, a njihova mama Sara otkrila je kako izlazi na kraj sa svim obavezama oko djece.

Devojčice su prve trojke koje su se rodile u Smederevu poslije skoro tri decenije. A mama Sara je sa samo 19 godina kada je brinula o tri bebe. Kako je rekla, čim su kćerkice krenule u školu, postalo je mnogo lakše.

Sponsored by Luponmedia

“Pa nas ljudi stalno zaustavljaju, da li možemo da se slikamo, da li su trojke, pošto je jedna kao malo niža, i malo je drugačija, i onda imaju razna pitanja. Meni je najzanimljivije bilo pitanje da li su ista krvna grupa. Nije mi teško u tom smislu da sama odnegujem tri deteta, zato što sam bila sama i kada sam se porodila, bila sam ja sa njihovim ocem, ali sve sam sama, i presvlačila i učila ih da hodaju, govore, da se ponašaju normalno. Malo mi je teže sa finansijske strane”, rekla je Sara za RTS koja je opisala svakodnevnicu svoje porodice:

cyvk9llahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvtvrnn01eqv8vognlm2i4zgy3ymqzndk0otczzji5mjewnzu3zgnhnzyucg5nkzmczqkeaieaaq

„Sama ta priprema nama je uvek katrastofalna, ali kada kažem katrastofalna, to je na zabavan način. Dok okupaš jednu, drugu, treću, one su sad u periodu kada hoće i same, ali to bude poplava po kupatilu, nekada su malo i bučne, ali dobre su stvarno”.

Ni činjenica da žive kao podstanari, da se često sele kao ni rad za minimalac, ne mogu da naruše vedar duh nje i njene djece koja su prve trojke u istoriji osnovne škole „Dimitrije Davidović” koju pohađaju.

„Deca su ih vrlo lepo prihvatila, dobri su drugari, dobro se druže, i stvarno nam je ponos i dika da imamo trojke kod nas u školi”, rekao je Dragan Petković, direktor OŠ „Dimitrije Davidović” u Smederevu.

xtpk9llahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvtudvn01eqv8vymjkmzcxytg5mdjkzwixytg5owmyymexmdliyziznjqucg5nkzmczqkeaieaaq

O trojkama smo i mi pisali, a prije nekoliko godina mama Sara nam je rekla: “Valentina je rođena prva, nas dve smo posle 18 dana izašle iz bolnice. Bila je velika, 2.100 grama! Andrijanu i Marijanu nisam videla 20 dana jer su odmah prebačene na Institut za majku i dete. Kičma mi je pucala dok sam ih pridržavala. Onda sam jednom podviknula: “Deco, ustajte!”. Ne znam da li su se uplašile jer sam prvi put podigla glas… Uglavnom, počele su da ustaju jedna po jedna”.