Kako se “tata” pripremao za petorku koja nikada nije postojala: Priča o lažnoj trudnoći koja je ostavila dubok trag

Jedan muškarac je otišao u bolnicu kako bi prisustvovao porođaju petorki, ali je kasnije saznao da njegova djevojka zapravo nije bila trudna. Par se upoznao preko interneta i nakon samo dva mjeseca veze, djevojka mu je rekla da očekuju blizance, a kasnije su se brojke povećale na trojke, četvorke, pa na kraju petorke.

Foto: Facebook

Muškarac je bio uzbuđen i spreman da postane otac pet beba, a zajednica se mobilizovala kako bi im pomogla. Međutim, nakon što je odveo djevojku u bolnicu, saznao je da ona nije bila trudna i da pati od fantomske trudnoće.

Foto: Facebook

Fantomska trudnoća je psihološki poremećaj koji se javlja kod nekih žena, a koji može dovesti do stvarnih simptoma trudnoće, poput jutarnje mučnine, uvećanja trbuha i čak laktacije, iako žena zapravo nije trudna. Ovo stanje je rijetko i nije u potpunosti razumljivo, ali se obično javlja kod žena koje jako žele dijete ili koje su već izgubile dijete.

Foto: Facebook

Neki stručnjaci vjeruju da je fantomska trudnoća posljedica hormonskih neravnoteža koje mogu izazvati stvarne simptome trudnoće, dok drugi smatraju da je to psihološki fenomen koji se javlja kao posljedica jakog emocionalnog stresa.

Foto: Facebook

Djevojka je kasnije rekla da će vratiti sve stvari koje su im donirane i da ne želi nikoga lagati. Muškarac je ostao tužan, ali nada se da će jednog dana postati tata.

Fantomska trudnoća je kompleksno i često zbunjujuće stanje koje može imati ozbiljne posljedice za žene koje ga pate i za njihove partnere i obitelji. Iako je rijetka, važno je razumjeti i prepoznati ovaj poremećaj kako bi se mogao pružiti odgovarajući tretman i podrška ženama koje ga pate. U slučaju Paula Servata i Barbare Bienvenue, fantomska trudnoća je uzrokovala bol i razočaranje, ali nadamo se da će Paul jednog dana postati tata, bez obzira na ovaj teški početak.

The post Kako se “tata” pripremao za petorku koja nikada nije postojala: Priča o lažnoj trudnoći koja je ostavila dubok trag appeared first on .