Kako privući bogatstvo i blagostanje u svoj dom uz ove četiri ukrasne biljke

Postoji nekoliko biljaka koje se smatraju privlačnima za privlačenje energije blagostanja i bogatstva prema drevnim vjerovanjima. Prema feng shuiju, prisutnost “parnog drveta” u prostoriji pozitivno utječe na radne sposobnosti, na rad i donosi bolju zaradu onome tko ga ima.

Prva biljka koja se smatra dobrim znakom za donošenje novca i financijskog prosperiteta u vaš dom je Pahira, poznata i kao stablo novca. Ova biljka je porijeklom iz tropskih močvara Srednje i Južne Amerike i raste kao drvo koje može doseći visinu od 18 metara.

Foto: Pixabay

Međutim, u kućnim uvjetima, njezina visina se kreće od 60 centimetara do dva metra. Pahira je vrlo jednostavna za održavanje i voli svijetla mjesta, ali je nikako ne izlažite direktnoj sunčevoj svjetlosti. Idealna ljetna sobna temperatura je od 16 do 24 stupnja, dok je zimi potrebna minimalna temperatura do 14 stupnjeva. Zalijevajte ju s vodom koja je preostala.

Druga biljka koja je poznata po privlačenju novca je Krasula, također poznata kao “novčić biljka”. Ova biljka potječe iz Južne Afrike i može doseći visinu od tri metra, iako su takvi primjerci nešto rjeđi. Krasula cvate tijekom zime, sve do proljeća, sitnim bijelim cvjetovima. Zemlja u koju se sadi je ista kao za kaktuse i druge sukulente – 40 posto pijeska, 20 posto šumskog humusa, 20 posto zemlje za cvijeće, a ostalo sitni šljunak ili lomljena cigla.

Foto: Pexel

Kao i većina sukulenata, zahtijeva zimsko mirovanje, kada biljku treba zalijevati s minimalnom količinom vode, najviše dva puta tijekom zime. Možete ju držati i u toplom stanu, ali tada ju treba češće zalijevati.

Treća biljka koja se smatra dobrim znakom za privlačenje novca je Kineski dolar, koji potječe iz Kine, ali se uzgaja kao kućna biljka po cijelom svijetu. Iako dolazi iz planinskih krajeva, nije jako otporan na hladnoću, pa ga trebate unijeti u kuću u jesen kako bi ga sačuvali. Kineski dolar voli vodu i treba ga često zalijevati.

Foto: Pexel

Četvrta biljka je Zlatni puzavac, jedna od najpopularnijih visećih ukrasnih biljki, zlatna puzavica se ističe i po tome što može biti vrlo dekorativna za unutarnje i vanjske prostore. Mnogi je vlasnici koriste za ukrašavanje terasa, balkona, ali i zidova u dnevnoj sobi ili spavaćoj sobi.

Zlatna puzavica voli svijetlo mjesto, ali ne izravno izloženo sunčevoj svjetlosti. Dobro podnosi i sjenovita mjesta. Kao i druge viseće biljke, treba je redovito zalijevati, a posebno u ljetnim mjesecima kada se zemlja brže osuši.

Osim što je popularna kao ukrasna biljka, zlatna puzavica ima i druge prednosti.

Foto: Pexelwebfabrika.rs

Prema nekim istraživanjima, ova biljka može smanjiti razinu stresa i poboljšati raspoloženje. Također, sposobna je filtrirati zrak i ukloniti štetne tvari iz prostora u kojem se nalazi.