FRIZERKA MI JE OTKRILA TRIK, REKLA DA 14 DANA KOSU PEREM HLADNOM VODOM: Frapirali su me rezultati – evo kakva mi je frizura sada!

Vjerovatno ste i sami čuli savjet da se kosa ispire hladnom vodom kako bi vaša kosa bila blistava i zdrava. Koliko u toj tvrdnji zapravo ima istine riješila je da testira novinarka Parisa Hašempur – ona je sprovela 14-dnevni eksperiment na sebi.

Naime, Parisa je tokom dvije nedjelje kosu ispirala hladnom vodom, a evo do kakvog je zaključka došla na kraju.

“Kosa mi je uvijek bila pomalo gruba i kovrdžava, a i dalje se oporavlja od izbeljivanja. Nisam imala ništa da izgubim”, rekla je ona za “Refinary29”, dodajući da su joj najveća motivacija bile tvrdnje korisnika društvenih mreža o ovom triku.

frizerka2

Ova novinarka kaže da je bila skeptična u početku, te je kontaktirala stručnjake kako bi se uvjerila da ima istinosti u caki sa hladnom vodom.

“Ispiranje hladnom vodom pomaže u zatvaranju pora nakon pranja kose, te vašoj kosi daje veće šanse da ostane sjajna, zdrava i bez kovrdžanja”, rekla joj je frizerka Simon Tomas.

“Hladna voda će zatvoriti pore na vašem tjemenu, što pomaže pri sprječavanju ulaska prljavštine, masti i ulja. Osim toga, može smanjiti i opadanje kose”, dodala je i upozorila da vruća voda može da ošteti korjen kose.

Parisa je tokom eskperimente koristila iste proizvode kao i uvijek, a u prvih devet dana se i tuširala hladnom vodom, da bi nakon toga ipak nastavila samo da ispire kosu na taj način.

frizerka1

prije i poslije

“Na kraju, bila je vidljiva određena glatkoća, ali razlike su bile jedva primjetne. Kosa mi je izgledala i osjećala sam se skoro isto kao i kada sam počela eksperiment. Međutim, postojao je jedan pozitivan rezultat: moje tjeme”, otkrila je.

Ona je naglasila da su nakon samo dva hladna ispiranja ljuskice i svrab gotovo nestali, a njeno tjeme je postalo glatko.

(Zenablic.rs)