Evo kako BRZO ukloniti dim cigareta iz sobe

Pušenje je loša navika, ali to ne znači da treba da se odrekneš prijatelja i “sortiraš” goste. Ako imaš prijatelje pušače ovi savjeti će ti pomoći ukloniti dim cigareta iz soba.

Dim se “lijepi”, upijaju ga tepisi, zavjese, namještaj, ali možeš ga ukloniš. Da li ćeš se poslužiti blažim ili jačim i malo zahtjevnijim metodama ovisi od količine dima, koliko je prisutan u prostoriji, da li je tu boravio pušač duže vrijeme i slično.

Dubinsko čišćenje

Ako smatraš da je potrebno ukloniti dim dubinski onda će ti trebati malo više truda, a ako je riječ o malo dima onda preskoči ovaj dio i pređi na dio teksta Brzo i jednostavno.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Kako Luka Modrić i ostale zvijezde ulažu novac? Pogledajte
Sponsored by MonadPlug

Ako se dim duboko “inflitrirale” onda je potrebno veliko čišćenje. Operi svu odjeću, jastučiće, deke, prekrivače i materijale koji su bili u kontaktu s dimom.

Obavezno skini zavjese, operi ih i potopi kratko u omekšivač.

Osvježi namještaj, prebriši stolove, komode, očetkaj kauč, sofu i fotelju uz pomoć nježne četkice koju povremeno umačeš u otopinu vode i omekšivača.

Ako imaš pušača u kući ili su ti česti gosti pušači možeš zidove prefarbati poslije krečenja posebnim glatkim ili sjajnim premazom da bi spriječio da upijaju dim.

Drvenariju i parkete prebriši destilirane octom – ne brini miris octa će nestati, a dim će biti “izvučen”. Ako miris octa isuviše intenzivan razblaži ga vodom i dodaj par kapi mirisnog eteričnog ulja po želji.

Tijekom čišćenja poželjno je da držiš prozore otvorenim kako zbog raznih sredstava za čišćenje, tako i zbog samog dima i provjetravanja.

Brzo i jednostavno

Prozračivanje tijekom boravka gostiju pušača je naravno vrlo bitno. Ukoliko možeš nabaviti i aparate za pročišćavanje zraka (mijenjaj filtere češće) to će napraviti veliku razliku. Dim će upiti jednim dijelom i zapaljene ukrasne i mirisne svijeće (stavi ih u posudice sa zrnima kave ili suhim cvjetovima lavande), ali i aktivni ugljen postavi ga samo u posudicama na nekoliko mjesta po kući gdje se puši.

Dobro provjetri prostoriju.

Napunite nekoliko manjih posuda octom (možeš dodati i malo eteričnih ulja, recimo, lavande) pa ih stavi u sobe gdje je miris dima prisutan. Kuhaj kratko kore naranče i limuna, pa te posudice (još dok se voda isparava) stavi u prostorije.
Po namještaju i tepisima možeš posuti sodu bikarbonu, koja će upiti mirise, sljedeći dan samo usisaj.